tag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post894766513171225880..comments2024-03-14T13:40:19.733+01:00Comments on happyafterblog: Leczo - przepis (bez keczupu i koncentratu pomidorowego) + Jesienny strój Minki (mini szycie)ToTylkoJahttp://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-3550852163016311762016-09-28T10:31:36.401+02:002016-09-28T10:31:36.401+02:00Muszę spróbować kiedyś z cukinią. Myślę, że ludzie...Muszę spróbować kiedyś z cukinią. Myślę, że ludzie dodają koncentrat dla gładkiej konsystencji głównie, a ketchup do smaku na przykład.<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-89170777134434801922016-09-27T20:53:53.532+02:002016-09-27T20:53:53.532+02:00Dziękuję:)
Buziaki!:))Dziękuję:)<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-68268338686426100162016-09-27T20:53:33.372+02:002016-09-27T20:53:33.372+02:00No właśnie ja jakoś nie robiłam jeszcze z cukinią....No właśnie ja jakoś nie robiłam jeszcze z cukinią. Muszę spróbować takiej wersji:) Dzięki:))<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-9774317654224439082016-09-27T20:53:30.336+02:002016-09-27T20:53:30.336+02:00Ja lubię z cukinią jeszcze. Jakoś nigdy nie pomyśl...Ja lubię z cukinią jeszcze. Jakoś nigdy nie pomyślałam o tym żeby do lecza dodawać przecier czy też ketchup - same pomidory wystarczą.AsziWanuhihttps://www.blogger.com/profile/04703950573773746372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-73848664237330786542016-09-27T20:52:26.135+02:002016-09-27T20:52:26.135+02:00:)) Ja jeszcze nie dodawałam nigdy cukinii, ale je...:)) Ja jeszcze nie dodawałam nigdy cukinii, ale jeśli mi wpadnie w ręce, to dodam:)<br />Smacznego:) Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-24528998564760355412016-09-27T13:32:15.910+02:002016-09-27T13:32:15.910+02:00mniam smacznie :) a torebeczka super !mniam smacznie :) a torebeczka super !mrumruhttps://www.blogger.com/profile/11594443830057958998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-38214345219810346532016-09-27T10:24:04.039+02:002016-09-27T10:24:04.039+02:00Hi hi, my z mężem robimy bardzo podobne leczo tylk...Hi hi, my z mężem robimy bardzo podobne leczo tylko zawsze z dodatkiem cukinii, keczupu i przecieru nie dodajemy nigdy, zupełnie można się bez tych dodatków obejść :)<br />Minka ma szałową torebkę, po prostu genialnie ją zrobiłaś! Sweterek też śliczny, sama bym taki chciała :)Kasiahttps://www.blogger.com/profile/08352261080277703290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-34787595688997553452016-09-27T09:18:39.003+02:002016-09-27T09:18:39.003+02:00U mnie też dziś leczo, to się stało tradycją, ale ...U mnie też dziś leczo, to się stało tradycją, ale korzystam póki jest cukinia ;) Do swojego dodaję świeże pomidory lub pomidory w puszce, a koncentrat najczęściej ma niezły skład (z kechupem jest o wiele gorzej). Anieliquehttps://www.blogger.com/profile/06469648347866666180noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-6145519937284818692016-09-26T23:06:50.154+02:002016-09-26T23:06:50.154+02:00Thank you:) I'm a leczo fan too. You know what...Thank you:) I'm a leczo fan too. You know what, I never had vegetarian version yet. I think I'd like it a lot and I must try to make it sometimes. I think traditionally to the hungarian version you are supposed to put lard but (like the one you see in smalec with smalec together). I like smalec but I really don't like the lard pieces in it, so I always dig it out:D If you try with sausage, let me know whether you liked it. I used slightly smoked sausage and it did give a lot of taste. It can be even made with weiners but still I think sausage gives better taste. Thak you:))<br />Hugs!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-67397915293263108432016-09-26T23:01:11.534+02:002016-09-26T23:01:11.534+02:00I like spices too just not very hot because my sto...I like spices too just not very hot because my stomach just can't take very hot food well:)<br />Hugs!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-82957039117560872742016-09-26T23:00:17.088+02:002016-09-26T23:00:17.088+02:00Hihi, też lubię je jeść bez ograniczeń i oczywiści...Hihi, też lubię je jeść bez ograniczeń i oczywiście częstuj się przepisem i daj znać, jak wyszło:)<br />Dziękuję:) No, to musiała być taka podprogowa twórczość, bo jak pomyślę, to rzeczywiście fajnie było nad morzem i bym się znów wybrała na plażę poleniuchować, pospacerować, popatrzeć sobie na morski bezkres:)<br />Ha, a ja to bym chciała takie mieć, żeby nogawki takie rozkloszowane biegły od sztruksowej części:)<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-56212036436447059992016-09-26T21:31:39.537+02:002016-09-26T21:31:39.537+02:00My dear, it's just beautiful! I love Leczo - i...My dear, it's just beautiful! I love Leczo - it's a super popular dish in Russia as well. But until recently, I was only familiar with a vegetarian version of it. We usually add vinegar to it and have it as a cold salad (side dish). I recently read that it is done even with lard, to my surprise. It must be yummy! I will have to try it with sausage.<br /><br />Your doll is such a cutie, lovely purse!!Natalia Lialinahttps://www.blogger.com/profile/07552652475347261756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-63130272418047629162016-09-26T21:09:00.538+02:002016-09-26T21:09:00.538+02:00Honestly I'm not the best at cooking, but I re...Honestly I'm not the best at cooking, but I really love to try something with species)KireiKanahttps://www.blogger.com/profile/10967883776938059274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-47416186064777433152016-09-26T20:08:10.263+02:002016-09-26T20:08:10.263+02:00Ja tak samo:) Z piersią kurczaka jeszcze nie jadła...Ja tak samo:) Z piersią kurczaka jeszcze nie jadłam nigdy, ale może się skuszę, jak mi jakieś piersi wpadną w ręce:) Też myślę, że na drugi dzień jeszcze lepsze, zupełnie jak gulasz:)<br />Dzięki:))<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-24207781163728773962016-09-26T20:06:35.951+02:002016-09-26T20:06:35.951+02:00Wersja bezmięsna to bardziej dla mnie niż dla mego...Wersja bezmięsna to bardziej dla mnie niż dla mego lubego:) Dziękuję:)) Muszę tam koniecznie wpaść i to pewnie jeszcze dziś wieczorem. Szukam takiego wykroju, żeby nic nie popsuć, bo torba do pocięcia jest spora, ale nie jakaś strasznie duża:D Dzięki za link.<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-79195590768513086092016-09-26T20:04:17.085+02:002016-09-26T20:04:17.085+02:00That's cool you like it and I hope you are goi...That's cool you like it and I hope you are going to try it out. Obrigado:) Im sending you um abraço too dear Élys!:) ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-64057409560367557072016-09-26T20:01:24.131+02:002016-09-26T20:01:24.131+02:00Hola Lola, I'm so happy you are going to try o...Hola Lola, I'm so happy you are going to try out the recipe and with your own vegetables it is going to be absolutely fabulous! Muchos besos to you too mi querida amiga:) Have a wonderful day and happy cooking!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-11599505470875131352016-09-26T20:00:01.968+02:002016-09-26T20:00:01.968+02:00Bardzo chętnie zrobię takie leczo, i to w wielkim ...Bardzo chętnie zrobię takie leczo, i to w wielkim garnku, żeby jeść bez ograniczeń. Przepis zabieram i bardzo dziękuję!<br />Minka wygląda prześlicznie, a torebka z rybą to mega pomysł, tak jeszcze trochę jakby wakacje nad morzem (uuu chciałaby dusza do raju:)) <br />wiesz, że kiedyś miałam podobnie uszyte spodnie???Wikera Potyczkihttps://www.blogger.com/profile/16141102587023391618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-58922807314990738442016-09-26T19:59:24.174+02:002016-09-26T19:59:24.174+02:00Ja też:) Super, że spróbujesz tej wersji. Dziękuję...Ja też:) Super, że spróbujesz tej wersji. Dziękuję:))<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-16498816279916106242016-09-26T19:50:38.040+02:002016-09-26T19:50:38.040+02:00Uwielbiam leczo. Robię je często z pomidorów z dod...Uwielbiam leczo. Robię je często z pomidorów z dodatkiem cukinii, ale ze skórką, co by się nie rozgotowało. Kiełbasa może być, choć z piersią kurcazka jest mega delikatne. Zawsze jedzenia zostanie na dwa dni, ale na drugi dzień jest smaczniejsze.<br />Strój wygląda jak z katalogu. Dla mnie bomba. Lala wygląda jak prawdziwa kobieta.ankaskakankahttps://www.blogger.com/profile/13958629875620200968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-57388351631697895852016-09-26T19:37:35.725+02:002016-09-26T19:37:35.725+02:00Leczo uwielbiam, choć ja robię bez kiełbaski, za t...Leczo uwielbiam, choć ja robię bez kiełbaski, za to z jajkiem, niczym jajecznicę z papryką, pomidorami i cukinią. Laleczkowy strój jak zwykle efektowny i oryginalny, a torebka nietuzinkowa. :-) Co do krojów, to może znajdziesz coś, co Cię zainspiruje na blogu Natalki "Bfashions". Myślę, że znasz, a jeśli nie to podaję link: http://www.bfashions.pl/ :-) Świetny blog, polecam :-) Aya w Świecie Lalekhttps://www.blogger.com/profile/00210098171197353179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-26079608754322770962016-09-26T19:05:08.142+02:002016-09-26T19:05:08.142+02:00Uma receita que gostei muito...A bolsa é um encant...Uma receita que gostei muito...A bolsa é um encanto. <br />Um abraço, ÉlysÉlyshttps://www.blogger.com/profile/11941132931502588649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-29489638749424071332016-09-26T18:30:01.226+02:002016-09-26T18:30:01.226+02:00Hola mi querida amiga, acabo de recoger tomates, p...Hola mi querida amiga, acabo de recoger tomates, pimientos y cebollas en la huerta y este plato me parece fabuloso. Muchas gracias y muchos besos.La Biosfera de Lolahttps://www.blogger.com/profile/12233418761907152712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-20362413759523488282016-09-26T17:51:40.445+02:002016-09-26T17:51:40.445+02:00Dziękuję:) Długo ją dłubałam, ale w końcu się udał...Dziękuję:) Długo ją dłubałam, ale w końcu się udało:))<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3053852652420548747.post-12932101438089736902016-09-26T17:51:08.449+02:002016-09-26T17:51:08.449+02:00Mój je i jedno i drugie, ale z kolei wybredny jest...Mój je i jedno i drugie, ale z kolei wybredny jest odnośnie poszczególnych dań strasznie:) Spróbuj, w ogóle nie wychodzi zła konsystencja ani nic takiego, a jak dorwiesz takie aromatyczne pomidory, co mają super smak, to po prostu jest niebiańsko smaczne leczo. Naprawdę jest duża różnica w smaku. Dzięki:)) Hihi, zgadzam się, chętnie bym taką torbę dla siebie przygarnęła:D<br />Buziaki!:))ToTylkoJahttps://www.blogger.com/profile/01127354467687266821noreply@blogger.com